Bewegend leren

Spring Vooruit heeft als uitgangspunt bewegend leren. Bewegingen worden gekoppeld aan het leren van basisdoelen. Kinderen profiteren van bewegend leren omdat bewegen een positieve invloed heeft op belangrijke hersenactiviteiten en daardoor op de leerprestaties.

'In feite zet je de motor van je hersenen aan door te bewegen. Je brein gaat beter werken. Je denkt sneller en komt eerder op nieuwe ideeën. Je bent alerter, geconcentreerder en meer gefocust en zo creëer je een betere basis om te leren en je aandacht erbij te houden. Uit onderzoek blijkt dat de combinatie van fysieke en cognitieve inspanning het meeste resultaat oplevert, (Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder).' 

Het bewegend leren is bij Spring Vooruit gekoppeld aan de basisdoelen die kinderen op de basisschool leren beheersen. De basis hebben de kinderen nodig om in hogere groepen complexere doelen te kunnen behalen. Ik heb ervaren dat een grote groep kinderen in de bovenbouw onvoldoende de basisdoelen beheerst. Hierdoor wordt het voor deze kinderen lastig om aan de complexere doelen te werken. Het is daarom van groot belang dat de kinderen de basisdoelen beheersen zodat ze zich ook kunnen blijven ontwikkelen in de complexere doelen.

Bij Spring Vooruit krijgt uw kind leren, bewegen en plezier in één!