Begrijpend lezen

Begrijpend lezen is de basis voor vrijwel alle schoolvakken. Het aanleren van een goede manier om begrijpend te kunnen lezen is dus erg belangrijk voor kinderen. 

Om te kunnen begrijpen waar een tekst over gaat (begrijpend lezen) is de ontwikkeling van de woordenschat en het niveau van het technisch lezen essentieel. Kinderen lezen een tekst, leren na te denken over de tekst en zichzelf voortdurend vragen te stellen. Zo worden er verbanden gelegd waardoor inzicht en overzicht ontstaat. Kinderen snappen de tekst, kunnen het voor zich zien en in eigen woorden navertellen. 

Begrijpend lezen gaan kinderen hun hele schoolcarrière toepassen. Zo lezen kinderen verhaaltjessommen bij rekenen en lange teksten bij de zaakvakken. Hoe fijn als een kind goed begrijpend kan lezen?!

Alle Teksten De Baas

De training Alle Teksten De Baas is voor kinderen die overzicht en inzicht in teksten willen krijgen.

Een kind leert in 6 gevarieerde lessen van een uur leert tekst te overzien en verschillende leesstrategieën toe te passen. In de lessen wordt ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Wij oefenen verschillende technieken, zoals mindmappen, kleuren gebruiken en gerichte (aan-)tekeningen maken.

Gedurende 6 weken is er elke week 75 minuten training. Na een training krijgt uw kind gerichte oefeningen mee naar huis zodat hetgeen wat in de praktijk is aangeleerd thuis verder geoefend wordt.

De training is in een groepje van maximaal vier kinderen. Bij minimaal twee aanmeldingen gaat de training door.

Training Alle Teksten De Baas

Training waarbij in 6 gevarieerde lessen een kind een tekst leert te overzien en verschillende leesstrategieën leert toe te passen.

Voor kinderen in groep 6 en 7.

Uw kind krijgt 6 lessen van 75 minuten voor €169,-.

Inclusief een werkmap en wekelijks huiswerk.

Er staat op dit moment geen training begrijpend lezen op de planning. Wel interesse? Stuur een berichtje.

Aanmelden