Begrijpend lezen

Begrijpend lezen is de basis voor vrijwel alle schoolvakken. Het aanleren van een goede manier om begrijpend te kunnen lezen is dus erg belangrijk voor kinderen. 

Om te kunnen begrijpen waar een tekst over gaat (begrijpend lezen) is de ontwikkeling van de woordenschat en het niveau van het technisch lezen essentieel. Kinderen lezen een tekst, leren na te denken over de tekst en zichzelf voortdurend vragen te stellen. Zo worden er verbanden gelegd waardoor inzicht en overzicht ontstaat. Kinderen snappen de tekst, kunnen het voor zich zien en in eigen woorden navertellen. 

Begrijpend lezen gaan kinderen hun hele schoolcarrière toepassen. Zo lezen kinderen verhaaltjessommen bij rekenen en lange teksten bij de zaakvakken. Hoe fijn als een kind goed begrijpend kan lezen?!

Alle Teksten De Baas

De training Alle Teksten De Baas is voor kinderen die overzicht en inzicht in teksten willen krijgen.

Een kind leert een tekst te overzien en verschillende leesstrategieën toe te passen. In de lessen wordt ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Wij oefenen verschillende technieken, zoals mindmappen, kleuren gebruiken en gerichte (aan-)tekeningen maken. Na een training krijg je gerichte oefeningen mee naar huis zodat hetgeen wat in de praktijk is aangeleerd thuis verder geoefend wordt.

Aanmelden voor een vrijblijvend gesprek